Kaşarlı Etli Bezelye (Güveçte)
Kaşarlı Etli Bezelye (Güveçte) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Sıcak su
Üzeri için;
- Kaşar rendesi
Kaşarlı Etli Bezelye (Güveçte) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak eti tencereye alalım, sıvı yağ ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Daha sonra küp küp doğradığımız soğanı ekleyip, soteleyelim.
- Sonra biberi ekleyip soteleyelim.
- En son yeniden küp küp doğradığımız havuç, patatesi ve bezelyeyi ekleyelim.
- Salça, baharatları da ek edip az bir şey kavurup, üzerini çok az geçecek biçimde sıcak su ekleyelim.
- Kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynadıktan sonra patates ve havucu denetim edelim yumuşamış ise altını kapatıyoruz.
- Güveç kaplarına ekleyip, üzerine kaşar rendesi ekliyoruz.
- 170 derece evvelce ısıtılmış fırında ,kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz ve servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun🌸
Kaşarlı Etli Bezelye (Güveçte) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








