Karpuzlu Meyve Suyu
Karpuzlu Meyve Suyu Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım karpuz
- 1 limonun suyu
- İsteğe bağlı şeker
- Servis edilirken sade maden suyu
Karpuzlu Meyve Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karpuzları küçük dilimler halinde keselim.
- Öncelikle çekirdeklerini alalım, çekirdekleri karpuz suyunu acı yapabilir.
- Biraz ezdikten sonra kevgirden geçirelim.
- Çekirdeklerini tam ayıralım.
- Blender ile uygunca püre haline getirelim.
- Tel süzgeçten posası suyundan ayrılacak halde süzelim. Bir kaba alalım.
- İçine karpuzun şeker oranına nazaran, isteğe bağlı şeker ilave edebilirsiniz.
- Şekeri toz şeker kullanalım. Öteki şekerler(pudra, küp, esmer) meyve suyunun rengini bulanıklaştıracaktır.
- Bir suyu sıkılmış limonu meyve suyunun içine ek edelim.
- Ben dolapta buz halindeki limonumdan kullandım. Hiç fark etmez.
- Limon eği sonrası karıştırıp, şişeyi bırakıp soğuması için dolaba kaldırabilirsiniz.
- Servis ederken bardağın 3/4’ü karpuz suyu 1/4 soda olacak formda buz ile birlikte, damak zevkine nazaran ek edebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.
Karpuzlu Meyve Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










