Karpuzlu Meyve Suyu

Karpuzlu Meyve Suyu Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım karpuz
  • 1 limonun suyu
  • İsteğe bağlı şeker
  • Servis edilirken sade maden suyu

Karpuzlu Meyve Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karpuzları küçük dilimler halinde keselim.
  2. Öncelikle çekirdeklerini alalım, çekirdekleri karpuz suyunu acı yapabilir.
  3. Biraz ezdikten sonra kevgirden geçirelim.
  4. Çekirdeklerini tam ayıralım.
  5. Blender ile uygunca püre haline getirelim.
  6. Tel süzgeçten posası suyundan ayrılacak halde süzelim. Bir kaba alalım.
  7. İçine karpuzun şeker oranına nazaran, isteğe bağlı şeker ilave edebilirsiniz.
  8. Şekeri toz şeker kullanalım. Öteki şekerler(pudra, küp, esmer) meyve suyunun rengini bulanıklaştıracaktır.
  9. Bir suyu sıkılmış limonu meyve suyunun içine ek edelim.
  10. Ben dolapta buz halindeki limonumdan kullandım. Hiç fark etmez.
  11. Limon eği sonrası karıştırıp, şişeyi bırakıp soğuması için dolaba kaldırabilirsiniz.
  12. Servis ederken bardağın 3/4’ü karpuz suyu 1/4 soda olacak formda buz ile birlikte, damak zevkine nazaran ek edebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.

Karpuzlu Meyve Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Biber Dolması
Susam Rüyası
Antep Usulü Tarhana
Lahmacun
Brokoli Köftesi (Diyete Uygun)
Yeşil Mercimek Salatası
Hdabla | © 2025 |