Karnıyarık

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

İç gereci;

  • 400 gram tavuk göğüs
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı silme nane
  • 1 çay kaşığı silme kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 6 adet orta uzunluk patlıcan

Tepsi suyu için;

  • 1 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı salça

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etimizi ufak ufak doğruyoruz, tavaya alın üzerine sıvı yağ koyup döküyoruz ,suyunu çekene kadar orta sıra karıştırıyoruz.
  2. Soğanlarımız ufak ufak doğrayıp üzerine ekleyip bir cins kavurduktan sonra salçasını,baharatlarını ekleyip bir cins daha kavurup ocaktan alıyoruz.
  3. Patlıcanlarımızı 25 dakika 250°’de altlığı üstlü pişiriyoruz ,fırında daha sonra fırından alıp ortalarına bıçak yardımıyla açıp bastırıyoruz .
  4. İçine hafif tuz ve karabiber serpiyoruz ,iç harcımızı bölüştürerek üstüne ekliyoruz, biber domatesli süslüyoruz isteye bağlı.
  5. Bir tatlı kaşığı salça ve bir su bardağı su karışımı yapıp karnıyarık tepsisine döküyoruz .
  6. 250° fırında 30 dakika pişiriyoruz.

Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ödem Attırıcı
Şakşuka Konservesi Tarifi (5 Küçük Kavanoz) (Videolu)
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye
Karamelli İncir Tatlısı (Bu Tarif Başka Yerde Yok)
Noodle Kokulu Katkısız Makarna Sosu
Bisküvi Ve Muhallebili Çıtır Kadayıf (Yaz Tatlısı)
Hdabla | © 2025 |