Karnıbahar Kızartması
Karnıbahar Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk karnıbahar
- Haşlamak için su
- Tuz
Sos gereci;
- 1 çay bardağı süt
- Yarım şişe soda
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağı
Karnıbahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabahar yıkanır çiçek kısımları ayrılıp tencereye yerleştirilir. Üzerine sıcak su ve tuz konulur denetimli haşlanır hoşlandıktan sonra süzgeçe alınır.
- Sos materyalleri derin bir kapta yeterlice çırpılır.
- Karnabaharlar sosun içine eklenir.
- Küçük tavaya bol yağ eklenip ,yağ kızdırılır.
- Karnıbaharlar soslanıp kızgın yağda orta ateşte kızartılır, sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
Karnıbahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










