Karnıbahar Kızartması

Karnıbahar Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk karnıbahar
  • Haşlamak için su
  • Tuz

Sos gereci;

  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım şişe soda
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağı

Karnıbahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabahar yıkanır çiçek kısımları ayrılıp tencereye yerleştirilir. Üzerine sıcak su ve tuz konulur denetimli haşlanır hoşlandıktan sonra süzgeçe alınır.
  2. Sos materyalleri derin bir kapta yeterlice çırpılır.
  3. Karnabaharlar sosun içine eklenir.
  4. Küçük tavaya bol yağ eklenip ,yağ kızdırılır.
  5. Karnıbaharlar soslanıp kızgın yağda orta ateşte kızartılır, sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.

Karnıbahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arpa Şehriye Pilavı
Abla Kardeş 5 Çayı Sofrası
Vişneli Tart Kek
Kolay Kavurma Tarifi
Mavi Haşhaşlı Sultan Tatlısı
Organik Tereyağ Tarifi
Hdabla | © 2025 |