Karnabaharı Sevdiren Tarif

Karnabaharı Sevdiren Tanım Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg karnabahar

Sos gereçleri;

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 silme çorba kaşığı un
  • 1/2 (yarım) su bardağından az sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Karnabaharı Sevdiren Tanım Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra yıkayıp kaynayan tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayalım, süzelim.
  2. Kaşar hariç sos materyallerini derin bir kasede karıştıralım.
  3. Tepsimize bir kaşık sıvı yağ sürelim, un serpelim.
  4. Karnabaharları sosa batırıp tepsiye dizelim.
  5. 200°c de ısıttığımız fırında yarım saat kızartalım.
  6. Üzerine kaşar rendesini dökelim, kaşarlar eriyinceye kadar fırında tutalım.
  7. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edelim. ♡Afiyet olsun ♡.

Karnabaharı Sevdiren Tanım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Tava Tarifi
Sütlü Brokoli Çorbası
Soya Soslu Tavuk
Adapazarı’nın Meşhur Islama Köftesi
Konya Usulü Yoğurt Çorbası
Et Haşlamam
Hdabla | © 2024 |