Karnabahardan Köfte (Aşırı Lezzetli)
Karnabahardan Köfte (Aşırı Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet küçük karnabahar
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 su bardağı dolusu galeta unu
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1/3 su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz biber
- Kuru nane
Karnabahardan Köfte (Aşırı Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 adet küçük karnabaharımızı haşlayalım.
- Haşlama suyuna tuz eklemeyi unutmayalım.
- Haşlanan karnabaharımızı süzelim, biraz soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra 1 adet küçük doğranmış soğan, 1 su bardağı dolusu galeta unu, yarım su bardağı un, yarım su bardağı mısır nişastası, sıvı yağ ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Bu etapta esasen karnabaharlar ezilecektir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece alt üst fanlı fırınımızda 45 dakika kadar, yani uygunca kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Karnabahardan Köfte (Aşırı Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










