Karnabahardan Köfte (Aşırı Lezzetli)

Karnabahardan Köfte (Aşırı Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük karnabahar
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 su bardağı dolusu galeta unu
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz biber
  • Kuru nane

Karnabahardan Köfte (Aşırı Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 adet küçük karnabaharımızı haşlayalım.
  2. Haşlama suyuna tuz eklemeyi unutmayalım.
  3. Haşlanan karnabaharımızı süzelim, biraz soğumaya bırakalım.
  4. Soğuduktan sonra 1 adet küçük doğranmış soğan, 1 su bardağı dolusu galeta unu, yarım su bardağı un, yarım su bardağı mısır nişastası, sıvı yağ ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım.
  5. Bu etapta esasen karnabaharlar ezilecektir.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece alt üst fanlı fırınımızda 45 dakika kadar, yani uygunca kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.

Karnabahardan Köfte (Aşırı Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağlı Biber Turşusu
Lotus Cheesecake
Kaymaklı Sahanda Yumurta
Reçelli Kurabiye (Makineyle)
Muzlu Kakaolu Yulaflı Puding
Nohut Suyundan Dondurma (Kayısılı)
Hdabla | © 2025 |