Karnabahar Yemeği
Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı domates sos (yazdan konserve olarak hazırlamıştım)
- 1 ölçü damak zevkinize bağlı sıvı yağ (ben zeytin yağı kullandım)
Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğruyoruz havucu halka halinde, patatesi küp küp, sarımsağıda doğradıktan sonra tencereye alıp yağı ek edip orta ateşten bir tık kısık ateşte sotelemeye başlıyoruz. Sonra salça ve domatesi ek edip, sotelemeye devam ediyoruz.
- Karnabaharı ben küçük kısımlar halinde böldüm siz isterseniz büyük kesimler halinde de bölebilirsiniz karnabaharıda ek edip, tuzunu ek ediyoruz.
- Yaklaşık 20 dakika tüm zerzevatları soteledikten sonra üstünü çıkacak kadar su ek edip, bütün sebzeler eşit pişinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Karnabahar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










