Muhallebili Kadayıf (Hafif Aynı Zamanda Çok Pratik Ve Lezzetli)

Muhallebili Kadayıf (Hafif Tıpkı Vakitte Çok Pratik Ve Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 3,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket krem şanti
Kadayıf kısmı için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 250 gr hazır kavrulmuş kadayıf
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
Muhallebili Kadayıf (Hafif Birebir Vakitte Çok Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Vanilya, tereyağ ve krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırarak kıvam alana yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi de ekleyip mikserle çırpalım.
- Kadayıflı kısmı için tavaya tereyağını koyup eritelim, üzerine kadayıf ve şekeri de ekleyip karıştıralım altını kapatalım cevizide ekleyip güzelce karıştırın.
- Kuplara koyun üzerine muhallebiyi ekleyin muhallebininde üstüne yine kadayıf koyun.
- Hepsini tıpkı biçimde yapıp dinlemeye bırakalım, dinlendikten sonra üzerini çilekle süsleyip servis yapın afiyet olsun.
Muhallebili Kadayıf (Hafif Tıpkı Vakitte Çok Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


