Muhallebili Kadayıf (Hafif Aynı Zamanda Çok Pratik Ve Lezzetli)

Muhallebili Kadayıf (Hafif Tıpkı Vakitte Çok Pratik Ve Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket krem şanti

Kadayıf kısmı için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 250 gr hazır kavrulmuş kadayıf
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Muhallebili Kadayıf (Hafif Birebir Vakitte Çok Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Vanilya, tereyağ ve krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırarak kıvam alana yoğunlaşana kadar pişirelim.
  2. Piştikten sonra altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım soğumaya bırakın.
  3. Soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi de ekleyip mikserle çırpalım.
  4. Kadayıflı kısmı için tavaya tereyağını koyup eritelim, üzerine kadayıf ve şekeri de ekleyip karıştıralım altını kapatalım cevizide ekleyip güzelce karıştırın.
  5. Kuplara koyun üzerine muhallebiyi ekleyin muhallebininde üstüne yine kadayıf koyun.
  6. Hepsini tıpkı biçimde yapıp dinlemeye bırakalım, dinlendikten sonra üzerini çilekle süsleyip servis yapın afiyet olsun.

Muhallebili Kadayıf (Hafif Tıpkı Vakitte Çok Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekli Şahane Elmalı Kurabiye
Waffle (Tadı Damağınızda Kalacak)
Orjinal Donut
Lotus Kreması
İkinci Gün İftar Yemeği
Keşkül
Hdabla | © 2025 |