Karnabahar Mücveri ( Köftesi)

Karnabahar Mücveri ( Köftesi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük uzunluk karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin hamur çok cıvık olmayacak)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 7-8 kısım maydanoz
  • 7-8 kısım taze nane (yoksa kuru nane de olur)
  • 4-5 kol dereotu
  • 1 adet taze soğan ( yoksa küçük uzunluk soğan rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Karnabahar Mücveri ( Köftesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı doğrayalım akabinde kaynamış suyun içine atalım, yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  2. Haşlandıktan sonra bir kaba alıp üzerine 1 adet yumurtayı ek edip, bir çatal ile ezelim (hafif pütürlü de kalabilir.) ince ince doğradığımız yeşillikleri, baharatları, kabartma tozu ve unuda ek edip, karıştıralım.
  3. Tavaya kızartmak için zeytinyağı ek edelim ve bir kaşık yardımı ile tavaya dökelim kızartalım.
  4. Kızartmış olduğumuz mücverin üzerine dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun🤗☺️

Karnabahar Mücveri ( Köftesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaf Bar (Meyveli)
Nohutlu Tavuklu Pilav (Sokak Lezzetlerinin Vazgeçilmezi)
Kıyır Kıyır Kalburabastı
Çiçek Poğaça (Videolu)
Pastane Usulü Islak Kek
Kolay Pankek Tarifi
Hdabla | © 2025 |