Karnabahar Mantısı

Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 500 gram kıyma
- 2 adet havuç
- 1 orta uzunluk karnabahar
- Karabiber
- Tuz
Sosu için :
- Yoğurt
- Sarımsak
- Pul biber
- 4,5 yemek kaşığı zeytinyağı
Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayıp kavurun.
- Kıymayı ekleyip suyunu çekince rendelenmiş havucu da ekleyip kavurmaya devam edin.
- 3 saplarını ayırıp robottan geçirdiğiniz karnabaharı da ek edin, tuz ve karabiber ekleyip denetimli bir halde kavurma yoluyla pişirin, tabanının tutmaması için 5 dakikada bir karıştırın.
- Sosu için; sarımsaklı yoğurt döküp üzerine yağda kızdırdığınız kırmızı pul biberi dökerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Karnabahar Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





