Karnabahar Köftesi Tarifi

Karnabahar Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan (rendelenmiş yahut ince doğranmış)
  • 4-5 kısım ince kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Karnabahar Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Haşlanan karnabaharları süzün ve güzelce ezin.
  3. Ezdiğiniz karnabaharların içine tüm materyalleri ekleyerek güzelce karıştırın.
  4. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak köfte hali verin.
  5. Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın ve köfteleri önlü gerili altın rengi olana kadar kızartın.
  6. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!.

İpuçları:.

* Karnabaharın fazla suyunu düzgünce süzdürmek, köftelerin daha yeterli tutunmasını sağlar.

* Köfte harcına isteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri yahut beyaz peynir de ekleyebilirsiniz.

* Kızartma yerine fırında da pişirebilirsiniz. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek köfteleri dizin ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin.

* Köftelerin daha çıtır olması için galeta unu yerine ekmek kırıntısı kullanabilirsiniz.

Karnabahar Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Banana Bride
Muhteşem Hafif Kedidili Tatlısı
Kruton Kıtır Ekmek
Sıcak Çikolata Soslu Islak Kurabiye
Turp Mezesi
Kalabalık Misafirler İçin Poğaça Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet