Karnabahar Köftesi Tarifi

Karnabahar Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan (rendelenmiş yahut ince doğranmış)
- 4-5 kısım ince kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Karnabahar Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan karnabaharları süzün ve güzelce ezin.
- Ezdiğiniz karnabaharların içine tüm materyalleri ekleyerek güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak köfte hali verin.
- Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın ve köfteleri önlü gerili altın rengi olana kadar kızartın.
- Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!.
İpuçları:.
* Karnabaharın fazla suyunu düzgünce süzdürmek, köftelerin daha yeterli tutunmasını sağlar.
* Köfte harcına isteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri yahut beyaz peynir de ekleyebilirsiniz.
* Kızartma yerine fırında da pişirebilirsiniz. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek köfteleri dizin ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin.
* Köftelerin daha çıtır olması için galeta unu yerine ekmek kırıntısı kullanabilirsiniz.
Karnabahar Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








