Karnabahar Köftesi

Karnabahar Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • Orta uzunluk karnabahar
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 adet yumurta
  • Bir avuç dere otu
  • 1 bardak galeta unu
  • Yarım bardak un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ yahut zeytinyağı

Karnabahar Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel karnabaharı yıkayıp temizleyip ayırıp haslanmaya bırakıyoruz, güzelce yumuşayıncaya süzüp soğutuyoruz.
  2. Rondo makinesinde birinci evvel soğanları yeterlice çekip ufacık hale getiriyoruz.
  3. Sonra karnabahar, yumurta, baharatlar ve dere otunu tekrar rondo makinesinde çekiyoruz.
  4. Sonrasında derin bir kapta kalan un ve galeta ununu ekleyip yoğuruyoruz .Biraz kıvam alacak biçimde, ele yapışmayacak ve sert olmayacak formda ununu ayarlıyoruz.
  5. Tavada az yağ ile gerili önlü kızartıyoruz ve yumuşacık köftelerimiz hazır hale geliyor afiyet olsun.

Karnabahar Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Su Böreği Erzurum Usulü
Nohut Salatası
Özbek Pilavı (Muhteşem)
Islama Köfte
Çilekli Çikolatalı Cupcake
İstiridye Mantarı Sote
Hdabla | © 2024 |