Karnabahar Graten
Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı un
Üzeri için;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karnabahar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı küçük kesimlere koparıp yıkayalım. Tencereye alarak tuzlu suda hafif canlı kalacak formda haşlayalım. Onlar haşlanırken sosunu hazırlayalım.
- Maydanozu ince ince doğrayalım sos materyallerini bir kaba alıp karıştıralım. Haşlanan karnabaharları süzüp, sosun içine atalım. Sonra karnabaharlarımızı yağlanmış borcama sıkı bir biçimde dizelim. Kalan sosu üzerine dökelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Üzeri kızarınca fırından çıkartıp, rendelediğimiz kaşar peynirini üzerine döküp tekrar fırına verelim.
- Kaşar peyniri kızarınca fırından alalım. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







