Karnabahar Graten

Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- Su
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için ;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Karnabahar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabaharımızı bölüyoruz ,dileğiniz üzere yıkayıp tencereye alıyoruz üzeri geçene kadar kaynar su ekleyip tuzumuzu ekiyoruz yaklaşık 10-15 dk kadar karnabaharlar yumuşayana kadar pişiriyoruz denetimli pişirmekte yarar var dağılmaması için.
- Karnabahar haşlanırken sosumuzu hazırlıyoruz.
- Un hariç tüm gereçleri ekleyıp güzelce karıştırıyoruz en son un ve kabartma tozunu ekleyip uygunca çırpıyoruz.
- Haşalanmış karnabaharlarımızı bi tabaga alıp hafif ılımasını bekliyoruz.
- Ilımış olan karnabaharlarımı sosunun içine atıp hafif karıştırıyoruz uygun bir borcama sosa bulanmış karnabaharlarımı çıkartıyoruz ve üzerine kalan sosu güzelce döküyoruz.
- Tereyağımızı minik minik doğrayıp üzerine yerleştiriyoruz.
- 180 derece üzeri hafif kızarana kadar pişiyoruz.
- Son olarak üzeri kızaran karnabahar gratenimizin üstüne rendelenmiş kaşar peynir ekliyoruz üzeri kızarana kadar tekrar fırınlıyoruz.
- Üzeri kızardıktan sonra birinci sıcağı çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. 🙂💐.
Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













