Karnabahar Çorbası

Karnabahar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük karnabahar
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çimdik tuz
- Karabiber
- 1 litre su
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Karnabahar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabaharı temizleyip, yıkıyoruz.
- Bir tencereye soğanı alıp, hafif kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanın üstüne unu ekleyip, birlikte daima karıştırarak yakmadan kavurmaya devam ediyoruz.
- Üzerine kesimlere ayrılmış karnabaharı ekliyoruz. Birlikte kavurmaya devam ediyoruz.
- Kavrulan karışımın içine suyu ekliyoruz. Topaklanmasını önlemek için daima karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakabiliriz. Kaynadıktan sonra birkaç dakika daha kaynatıyoruz.
- Çorbamız piştikten sonra tuz ve baharatını ekliyoruz.
- Pürüzsüz bir çorba sevenler blenderden geçirebilir. Fakat ben taneli olmasını istediğim için bu evreyi atladım.
- Küçük bir sos tavasında tereyağını eritiyoruz. Üzerine kırmızı biberi ekleyip sosumuzu hazırlıyoruz.
- Çorbamızı servis kasesine aldıktan sonra üzerine sos gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Karnabahar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


