Karnabahar Çorbası

Karnabahar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
  • Karabiber
  • 1 litre su

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Karnabahar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karnabaharı temizleyip, yıkıyoruz.
  2. Bir tencereye soğanı alıp, hafif kavuruyoruz.
  3. Kavrulan soğanın üstüne unu ekleyip, birlikte daima karıştırarak yakmadan kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Üzerine kesimlere ayrılmış karnabaharı ekliyoruz. Birlikte kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Kavrulan karışımın içine suyu ekliyoruz. Topaklanmasını önlemek için daima karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakabiliriz. Kaynadıktan sonra birkaç dakika daha kaynatıyoruz.
  6. Çorbamız piştikten sonra tuz ve baharatını ekliyoruz.
  7. Pürüzsüz bir çorba sevenler blenderden geçirebilir. Fakat ben taneli olmasını istediğim için bu evreyi atladım.
  8. Küçük bir sos tavasında tereyağını eritiyoruz. Üzerine kırmızı biberi ekleyip sosumuzu hazırlıyoruz.
  9. Çorbamızı servis kasesine aldıktan sonra üzerine sos gezdiriyoruz. Afiyet olsun.

Karnabahar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebeklere Balkabağı Çorbası
Süt Helvası
Muzlu,Çilekli Tepside Köstebek Pasta
Patatesli Tavuk Tava
Fırında Kuzu Kaburga
Efsane Baklava
Hdabla | © 2025 |