Anne Köftesi

Anne Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana yahut dana-kuzu karışık kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan (rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş)
  • 1 çay bardağı galeta unu yahut bayat ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı karbonat yahut 1 tatlı kaşığı sirke (köftenin yumuşak olması için)
  • 2-3 yemek kaşığı su (köftenin kuru olmaması için)

Anne Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı yoğurma kabına alın. Rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı ekleyin.
  2. Bayat ekmek içini (veya galeta ununu) ekleyin. Şayet ekmek kullanıyorsanız evvelden biraz ıslatıp suyunu sıkın.
  3. Yumurta, tuz, baharatlar ve karbonatı ekleyin.
  4. Karbonat yerine sirke de kullanabilirsiniz.
  5. 2-3 yemek kaşığı su ekleyerek yoğurun.
  6. Yaklaşık 10 dakika kadar uygunca yoğurun ki kıyma özleşsin.
  7. Üzerini kapatıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Mümkünse 2-3 saat bekletirseniz daha lezzetli olur.
  8. Şekil verin.Az yağlı tavada orta ateşte kızartılır.

Anne Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etimek Tatlısı
Yumuşacık Kıymalı Poğaça
Susamlı Tahin Kurabiye
Saksı Tatlısı
Pişi Tarifi
Girit Mezesi
Hdabla | © 2025 |