Karışık Turşu

Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 -15 adet salatalık
  • 4 adet büyük havuç
  • 4 -5 adet kapya biber
  • 5 -6 adet çarliston biber
  • 2 baş sarımsak

Her kavanoza;

  • 1 er yemek kaşığı turşu tuzu
  • 1 er tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 er çay bardağı üzüm sirkesi
  • Aldığı kadar kaynar su
  • 3- 4 yaprak en üste maydanoz

Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm sebzeler yıkanıp soyulup doğranır.
  2. Temiz kavanozlara sıra sarımsakları ortalara yerleştirerek hepsi karıştırılarak doldurulur.
  3. En üste gelince her kavanoza 1 yemek kaşığı turşu tuzu,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 çay bardağı sirke ve aldığı kadar kaynar su koyup en üste 3 -4 kol maydanoz koyup yeni kapak temin edelim her seferinde deforme olmuş olmasın.
  4. İyice sıkı kapatıp serin yerde aykırı formda 1 gün üstünü örtüp düz çevirip 4 -5 gün beklettikten sonra turşumuz hazır.Afiyet olsun.

Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Adana Dövme Pilav
Pita Ekmeği
Profiterol (Videolu)
Tava Böreği (Videolu)
Tart Kalıbında Çikolatalı Pasta
Gulutensiz Ekmek
Hdabla | © 2025 |