Karışık Turşu
Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler
- 10 -15 adet salatalık
- 4 adet büyük havuç
- 4 -5 adet kapya biber
- 5 -6 adet çarliston biber
- 2 baş sarımsak
Her kavanoza;
- 1 er yemek kaşığı turşu tuzu
- 1 er tatlı kaşığı toz şeker
- 1 er çay bardağı üzüm sirkesi
- Aldığı kadar kaynar su
- 3- 4 yaprak en üste maydanoz
Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm sebzeler yıkanıp soyulup doğranır.
- Temiz kavanozlara sıra sarımsakları ortalara yerleştirerek hepsi karıştırılarak doldurulur.
- En üste gelince her kavanoza 1 yemek kaşığı turşu tuzu,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 çay bardağı sirke ve aldığı kadar kaynar su koyup en üste 3 -4 kol maydanoz koyup yeni kapak temin edelim her seferinde deforme olmuş olmasın.
- İyice sıkı kapatıp serin yerde aykırı formda 1 gün üstünü örtüp düz çevirip 4 -5 gün beklettikten sonra turşumuz hazır.Afiyet olsun.
Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









