Karışık Sebze Çorbası Tarifi

Karışık Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet küçük uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım limon suyu
  • 1,5 litre su

Karışık Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karışık zerzevat çorbası için öncelikle tüm zerzevatları küp küp doğrayalım.
  2. Ardından ocağa aldığımız uygun bir tencereye sıvıyağı alalım ve doğranmış havuç ile soğanı ekleyerek orta ateşte yaklaşık 5 dakika, yavaşça renk değiştirene kadar kavuralım.
  3. Patates, kabak, kapya biber ve ezilmiş sarımsakları da ekleyerek 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  4. Sebzeler uygunca kavrulduğunda tereyağını ekleyelim ve eriyince unu ek edelim. Daima karıştırarak 3 dakika kadar kavuralım.
  5. Üzerine sıcak suyu ekleyelim ve çorbayı kaynamaya bırakalım.
  6. Sebzeler uygunca yumuşadıktan sonra tuz, karabiber, limon suyu ve naneyi ekleyelim.
  7. Tüm gereçler güzelce karıştığında çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun!

Karışık Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Sütünü Arttıran Ekmek Üstü Kahvaltı
Otlu Diyet Yulaf Poğaça
Soğan Turşusu (Hamburgerlere Çok Yakışıyor) (Videolu)
Kedi Dili Pasta
Katkısız Pembe Muhallebi
Pişmaniye Kurabiye
Hdabla | © 2025 |