Karışık Pide
Karışık Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 su bardağı un
- 2.5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
- Az haşlanmış tavuk göğsü
- 1 âdet kapya biber
- 1 adet rendelenmiş domates
- Küçük uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tutam tuz
İçi için;
- Rendelenmiş peynir
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Karışık Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu bir kaba alın ortasına kuru maya, sıvı yağ, toz şeker, tuz ekleyip akabinde suyu ekleyin güzelce yoğurun ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurunuzu 1-2 saat dinlendirin ve küçük beze haline getirin 15 dk dinlendirin.
- Tavuk göğsünü rondoyla ezin kıyma hâline gelsin etinizi tavada kavurun akabinde yarım yemek kaşığı tuz ekleyin ve bir su bardağı sıcak su ekleyin suyu kuruyunca ocaktan alin.
- Başka bir tavada iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip rendelenmiş soğanınızı ekleyip kavurun akabinde küçük küçük doğradığınız biberi ekleyin kavurduktan sonra suyunu süzdüğünüz rendelenmiş domatesi ekleyiniz.
- Biraz kavurunca etinizi içine ekleyip pul biberi ekledikten sonra ocağı kapatın.
- Hamurunuzu bir tane alıp, uzunlama bir formda açın ve hamurunu tepsiye alıp içine iç harcını ekledikten sonra kenarlarını katlayın dilerseniz içine rendelenmiş peyniride koya bilirsiniz üzerine yumurta sarısını sürün.
- Isıtılmış 190 derecede 20 dk pişirin.
Karışık Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








