Karışık Pide

Karışık Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4-5 bardak un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

İç gereci için;

  • 1 demet ıspanak
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Sucuk
  • Kaşar
  • Yumurta

Karışık Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu bütün gereçleri sırasıyla ekleyip, hoş kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. İç gereci için ıspanakları güzelce yıkıyoruz ve kurutuyoruz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ek ediyoruz 1 yumurta akı tuz biber ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Sucukları dilimleyim. Kaşarlarıda rendeliyoruz.
  4. Dinlenen hamuru bezelere ayırıp açıyoruz içine gereçleri ekleyip hal veriyoruz, ayırdığımız yumurta sarısını kenarlarına sürüyoruz.
  5. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık 25-20 dk pişiriyoruz çıkınca kenarlarına tereyağı sürüyoruz. Afiyet şifa olsun siz tercihe nazaran istediğiniz üzere hazırlaya bilirsiniz afiyet şifalar olsun 🍀🍀🥰.

Karışık Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Kurabiyeler
Çikolatalı Damat Pastası
Yaz Sıcaklarına Birebir Tek Kişilik Dondurmalı İrmik Helvası
Mercimek Köftesi
Elmalı Kurabiye
Baklavalık Yufkadan Börek
Hdabla | © 2025 |