Karışık Mini Poğaça
Karışık Küçük Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta ( sarısı üzerine sürülecek)
- 10 gram kuru maya (1 yemek kaşığı)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 6 su bardağı un (700-750 gram)
Sebzeli poğaça iç harcı;
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 adet küçük rendelenmiş havuç
Sakallı poğaça harcı;
- 100-150 gram labne yahut sürülebilir beyaz peynir
- 1/2 (yarım) demet ince kıyılmış maydanoz
Pizza poğaça iç harcı;
- 50 gram sucuk (küçük küp küp doğranmış)
- 1 adet uzun sosis (küçük küp küp doğranmış)
- 1 adet yeşil biber
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Poğaçaların üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Karışık Küçük Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına hamur için olan materyalleri koyun.
- Unu da denetimli bir formda eleyerek ekleyin.
- Yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
- Mayalanan hamuru evvel 3 eşit kesime bölelim.
- Üçe böldüğümüz hamurun bir modülünü sebzeli poğaça, bir modülü sakallı poğaça ve bir modülünü pizza poğaçası yapmak için kullanın.
- Pizza poğaçaların hazırlanması ve pişirilmesi; hamuru 30-35 gram bezelere ayırın.
- Bezeleri parmak uçlarınızla çay tabağından biraz daha küçük olacak formda açın.
- Açtığınız hamurların içine çokça iç harcından ekleyip iki uç kısmından kapatıp ve aykırı çevirin.
- Hazırladığınız poğaçaları tepsinin içerisine alın.
- Üzerini örterek oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirelim. Tepside dinlendikten (mayalandıktan) sonra poğaçaların üzerini bıçakla keserek açın.
- Üzerine yumurta sarısını sürün ve biraz susan serpin.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış üzeri kızarana kadar (20-25 dakika) fırında pişirin.
- Sebzeli (dereotu, maydanoz ve havuç) poğaçanın hazırlanması ve pişirilmesi; ayrılan hamurun bir kesimine dereotu, maydanoz ve rendelenmiş havucu ek edin. Tekrar yoğurarak zerzevatları hamura güzelce yedirin.
- Hamuru 30-35 gram bezelere ayırın.
- Oval bir form verin.
- Tepsiye alın ve üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Üzerine susam yahut çörek otu serpin.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (20-25 dakika) pişirin.
- Sakallı poğaçanın hazırlanması ve pişirilmesi; üçe bölünmüş son hamuru 30-35 gram bezelere ayırın.
- Ceviz büyüklüğünde form verin.
- Tepsiye alın ve üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu yahut susam serpin.
- Önceden 180 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (20-25 dakika) pişirin.
- Piştikten sonra poaçayı yarıya kadar ikiye bölün.
- Arasına dışarı taşacak formda peyniri sürün.
- Sonrasında ince kıyılmış maydanoza batırın.
- Pişirirken ister başka ayrı isterseniz hepsini bir anda fırına (eğer sığıyorsa) sürerek pişirebilirsiniz.
- Pişen poğaçaları sıcak sıcak servis edin.Afiyet olsun.
Karışık Küçük Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









