Karışık Mini Poğaça

Karışık Küçük Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta ( sarısı üzerine sürülecek)
  • 10 gram kuru maya (1 yemek kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 6 su bardağı un (700-750 gram)

Sebzeli poğaça iç harcı;

  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet küçük rendelenmiş havuç

Sakallı poğaça harcı;

  • 100-150 gram labne yahut sürülebilir beyaz peynir
  • 1/2 (yarım) demet ince kıyılmış maydanoz

Pizza poğaça iç harcı;

  • 50 gram sucuk (küçük küp küp doğranmış)
  • 1 adet uzun sosis (küçük küp küp doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Poğaçaların üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Karışık Küçük Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına hamur için olan materyalleri koyun.
  2. Unu da denetimli bir formda eleyerek ekleyin.
  3. Yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  4. Oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
  5. Mayalanan hamuru evvel 3 eşit kesime bölelim.
  6. Üçe böldüğümüz hamurun bir modülünü sebzeli poğaça, bir modülü sakallı poğaça ve bir modülünü pizza poğaçası yapmak için kullanın.
  7. Pizza poğaçaların hazırlanması ve pişirilmesi; hamuru 30-35 gram bezelere ayırın.
  8. Bezeleri parmak uçlarınızla çay tabağından biraz daha küçük olacak formda açın.
  9. Açtığınız hamurların içine çokça iç harcından ekleyip iki uç kısmından kapatıp ve aykırı çevirin.
  10. Hazırladığınız poğaçaları tepsinin içerisine alın.
  11. Üzerini örterek oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirelim. Tepside dinlendikten (mayalandıktan) sonra poğaçaların üzerini bıçakla keserek açın.
  12. Üzerine yumurta sarısını sürün ve biraz susan serpin.
  13. Önceden 180 derecede ısıtılmış üzeri kızarana kadar (20-25 dakika) fırında pişirin.
  14. Sebzeli (dereotu, maydanoz ve havuç) poğaçanın hazırlanması ve pişirilmesi; ayrılan hamurun bir kesimine dereotu, maydanoz ve rendelenmiş havucu ek edin. Tekrar yoğurarak zerzevatları hamura güzelce yedirin.
  15. Hamuru 30-35 gram bezelere ayırın.
  16. Oval bir form verin.
  17. Tepsiye alın ve üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.
  18. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  19. Üzerine susam yahut çörek otu serpin.
  20. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (20-25 dakika) pişirin.
  21. Sakallı poğaçanın hazırlanması ve pişirilmesi; üçe bölünmüş son hamuru 30-35 gram bezelere ayırın.
  22. Ceviz büyüklüğünde form verin.
  23. Tepsiye alın ve üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.
  24. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu yahut susam serpin.
  25. Önceden 180 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (20-25 dakika) pişirin.
  26. Piştikten sonra poaçayı yarıya kadar ikiye bölün.
  27. Arasına dışarı taşacak formda peyniri sürün.
  28. Sonrasında ince kıyılmış maydanoza batırın.
  29. Pişirirken ister başka ayrı isterseniz hepsini bir anda fırına (eğer sığıyorsa) sürerek pişirebilirsiniz.
  30. Pişen poğaçaları sıcak sıcak servis edin.Afiyet olsun.

Karışık Küçük Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Soslu Fırında Somon
Susamlı Pizza Poğaça
Patlıcanlı Kol Böreği (Videolu)
Domatesli Tavuklu Makarna
Velvet (Kadife Pasta)
Terbiyeli Erişteli Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2025 |