Karışık Dolma (Çok Lezzetli)

Karışık Dolma (Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
- 10 yemek kaşığı pirinç
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı ve ayçiçek yağı karışımı
- Sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
- Silme çay kaşığı kimyon
- Silme çay kaşığı kekik
- 2 adet limon tuzu
Karışık Dolma (Çok Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru dolmalıkları bir tencerede su koyup kaynatıp çabucak kapatıyoruz .
- Soğuk suda yıkayıp kenara bırakıyoruz.
- 2 biber ya da patlıcan için 1 yemek kaşığı pirinç koyuyoruz ,pirinçleri yıkıyoruz.
- Soğan ve sarımsakları rondodan geçirip pirinçlerin üstüne atıyoruz.
- Üzerine salçaları yağları ve baharat tuzu ekliyoruz .
- 2 küçük limon tuzunu çok az sıcak suda eritip döküyoruz ve harmanlayıp karıştırıyoruz.
- Her dolmalığın yarısına gelecek kadar iç harç koyup yarısından kıvırıp tenceremize koyuyoruz.(benim içim arttığı için ekstra yaprağım vardı onu da sarıp içine koydum).
- Tenceremize dizdiğimiz dolmaların üstüne dolma taşı koyup üstünü 3-4 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip az tuz ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayan tencerenin altı en kısık ateşte 1 saat kaynayacak.
- Piştikten sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz dolma taşını alıp dinlendirip servis yapıyoruz afiyet olsun :).
Karışık Dolma (Çok Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







