Karınca Tatlısı

Karınca Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2,5 bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 bardak soğuk süt

Karınca Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti için tencereye şeker ve su alınır.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  3. Tatlının harcı için çırpma kabına yumurta ve şeker koyulur ve çırpılır.
  4. Sıvı yağ ve vanilya eklenir karıştırılır.
  5. Ardından irmik un haşhaş ve kabartma tozu ekleyip karıştırılır.
  6. Hazırladığımız harç yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür.
  7. 170 derece fırında denetimli olarak pişirilir.
  8. Tatlı piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetle buluşturuyoruz.
  9. Üzerine çıktığımız krem şantiyi sürüp dilimliyoruz. Afiyet bal şifa olsun♥️.

Karınca Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Manisa’nın Top Topu Çorbası
Yazlık Salatalık Turşusu (Kornişon Turşu)
Trileçe
Çörek (Pizza Tadında )
Ballı Hardallı Tavuk Kanat
Fırında Lahana Sarması
Hdabla | © 2025 |