Karidesli Penne
Karidesli Penne Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket penne makarna
- 400 gram karides
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet krema
- 1/2 (yarım) adet limon
- 1 demet dereotu
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Karidesli Penne Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnamızı al dante olacak biçimde 7-8 dakika haşlayalım.
- Bir tavada tereyağını eritelim. İçerisine ezilmiş sarımsak,karidesleri ve şeritler halinde kestiğimiz biberleri atalım.
- Karabiber, tuz, yarım limon suyunu da ekleyelim. 5-6 dakika pişirelim.
- Karidesimiz piştiğinde içerisine kremayı ekleyelim.
- Kıvam alana kadar 4-5 dakika kadar karıştırarak pişirelim.
- İçerisine dereotunu ek edelim.
- Al dante haşlanmış makarnamızın suyunu süzelim ve hazırlamış olduğumuz kremalı karidesli sosumuzla birleştirelim.Afiyet olsun.
Karidesli Penne Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






