Kardelen Pasta
Kardelen Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 6 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (kontrollü ekleyelim.)
Islatmak için;
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket krema
Krema için;
- 1 titre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 100 gram beyaz çikolata(piştikten sonra)
Süslemek için;
- Kırıntı antep fıstığı
- Hindistan cevizi
Kardelen Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekimiz için yumurtaların beyazını ve sarılarını ayırarak öncelikle beyazları bir çimdik tuz ile kar üzere beyaz olana kadar çırpıyoruz. Not: bu yol ile yaptığımız kekimiz daha hoş kabarıyor o yüzden daima bu tekniği kullanırım.
- Yumurtanın sarıları ile şekeri en az 5 dk çırpıyoruz. Suyu ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Kuruları elekten geçirerek yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Bu kademeden sonra çırpıcıyı bırakıp yumurtanın aklarını birleştirip spatula yardımı ile alt üst edip yavaş hareketlerle karıştırıyoruz.
- Dikdörtgen borcama yağlı kağıt sererek karışımı döküyoruz. 160 derecede 45 dk pişiriyoruz.
- Piştikten sonra tele karşıt çevirdiğimiz kekimizi soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz.
- Diğer tarafta hazırlamış olduğumuz kremamıza beyaz çikolatayı ekledikten sonra bir çeşit çırpıcıdan geçirdikten sonra kremamız hazır.
- Borcamımıza kekimizin alt tabanını koyup ıslatıyoruz.
- Üzerine kremamızın yarısını döküp yayıyoruz.
- Bol antep fıstığı serpiştiriyoruz.
- Sonra ikinci katı koyup tekrar ıslatıyoruz ve kalan kremayı döküp düzletiyoruz.
- Üzerini hindistan cevizi ile kaplıyoruz.
Misafirlerim ve biz bu pastayı çok seviyoruz. Yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum ….
Kardelen Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







