Karamelli Tirileçe

Karamelli Tirileçe Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta (oda sıcaklığında olsun)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 su bardağı zirveli + 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • Süt şerbeti için malzemeler
  • 4,5 su bardağı süt
  • 2 paket krema (400 ml)
  • 3-4 çorba kaşığı toz şeker

Kreması için;

  • Yarım su bardağından biraz fazla soğuk süt
  • 1 poşet kremşanti
  • Karamel sos için malzemeler
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gram tereyağ
  • 1 su bardağı krema

Karamelli Tirileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karameli için: şekeri çelik tencereye alın kısık ateşte hiç karıştırmadan erimesini sağlayın (tencereyi sağ sol yaparak erimesini sağlayabilirsiniz) (dikkat edin yakmayın) ve üzerine tereyağını ek edip yeterlice karıştırın, tereyağı büsbütün eriyince kremayı ek edin karıştırın, bir kaç dakika kaynatıp ocaktan alın büsbütün soğuduğunda kullanabilirsiniz.
  2. Tirileçe nasıl yapılır: yumurtayı toz şekerle biraz çırpıp sıcak suyu ek edin mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edin vanilini ekleyin, güzelce karıştırın.
  3. Büyük uzunluk borcama dökün hafif tezgaha bir kaç sefer vurun içindeki hava kabarcıkları üst çıksın.
  4. Keki evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirin, pişen keki soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine kürdanla delikler açın.
  5. Süt şerbeti için; süt, krema ve toz şekeri yeterlice karıştırın kekinizin üzerine eşit olacak şelilde kepçe ile yavaş yavaş yedirerek dökün.
  6. Kremşantiyi sütle çırpın şerbetini çeken kekin üzerine sürün ve 1 kaşık krem şanti ayırın. Karamelide krem şantinin üzerine dikkatlice sürün, karamelin katiyen soğuk olması gerekiyor kalan 1 kaşık kremayıda çok az sütle karıştırın.
  7. Kremayı sıkma poşetine doldurun ve ucunu ince kesin 2-3 santim aralıklarla trileçenin üzerine çizikler atın bir kürdan yardımıyla ileri geri çizin buzdolabına kaldırın 2-3 saat dinlendirip servis yapın.

Afiyet olsun 🙂

Karamelli Tirileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kısır
Poğaça
İce Latte (Soğuk Kahve)
Çikolatalı Borcam Tatlısı
Ispanaklı Gözleme
Bisküvili Puding
Hdabla | © 2024 |