Karamelli Kedi Dili Muhallebili

Karamelli Kedi Lisanı Muhallebili Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet kedi dili
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 125 gram tereyağ ya da margarin
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
Karamel sos için;
- 1 su bardağı toz şeker(200 ml bardak)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krema
Üzeri için;
- Antep fıstığı
Karamelli Kedi Lisanı Muhallebili Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağ eritilip un eklenir. Un kokusu çıkıncaya kadar kavrulup yavaş yavaş süt ekleyelim. Süratlice çırparsanız topaklanma olmaz. Kaynayınca üzerine şeker ekleyip karıştıralım.
- En son vanilin ekleyelim. Mikser yardımıyla düzgünce çırpalım muhallebinin en değerli püf noktası burası.
- Şekeri ocağa alıp hiç karıştırmadan eritelim. Altı çok açık olmasın şeker yanabilir. Eriyen şekere tereyağ ekleyip karıştırılalım. Kremayı da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırınca altını kapatalım sosumuz hazır.
- Kedi lisanını 3e bölelim dilerseniz daha çok ekleme yapabilirsiniz damak zevkinize bağlı.
- Kuplarımıza evvel muhallebi sonra kedi lisanı tekrar muhallebi döküp soğumaya bırakalım. Soğuyan tatlımıza karamel sos döküp üzerini antep fıstığı ile süsleyelim. Dolapta en az 4-5 saat dinlendirelim.
Karamelli Kedi Lisanı Muhallebili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













