Karamelli Etimek Tatlısı

Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket etimek
- 1 çay bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 paket vanilyalı puding
- 1,5 litre süt
- 1 paket çikolata sosu
Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 litre sütümüzü ve vanilyalı pudingimizi tencereye koyup karıştıralım, orta ateşte yoğunlaşıncaya kadar pişirelim kenarda bekletelim .
- Sonra şerbetimiz yapmak için hazırlanalım.
- Şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştıralım.
- Üzerine suyu ekleyelim, şeker başta tortu olur fakat sonradan eriyecek .
- Kaynamaya başladığında kenara alalım ,etimeklerimizin yarısını tek tek karamelize ettiğimiz şerbeti batıralım.
- Ardından servis edeceğimiz tepsiye koyalım.
- Üzerine pudingimizden bir ölçü koyalım kalan etimekleri de ıslatıp üzerine yerleştirelim.
- En üstte tekrar vanilyalı pudingimizi koyup yayalım .
- En üstüne de 500mg süt ile yaptığımız çikolata sosumuzu gezdirelim biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









