Karamelli Etimek Tatlısı

Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket etimek
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1,5 litre süt
  • 1 paket çikolata sosu

Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 litre sütümüzü ve vanilyalı pudingimizi tencereye koyup karıştıralım, orta ateşte yoğunlaşıncaya kadar pişirelim kenarda bekletelim .
  2. Sonra şerbetimiz yapmak için hazırlanalım.
  3. Şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştıralım.
  4. Üzerine suyu ekleyelim, şeker başta tortu olur fakat sonradan eriyecek .
  5. Kaynamaya başladığında kenara alalım ,etimeklerimizin yarısını tek tek karamelize ettiğimiz şerbeti batıralım.
  6. Ardından servis edeceğimiz tepsiye koyalım.
  7. Üzerine pudingimizden bir ölçü koyalım kalan etimekleri de ıslatıp üzerine yerleştirelim.
  8. En üstte tekrar vanilyalı pudingimizi koyup yayalım .
  9. En üstüne de 500mg süt ile yaptığımız çikolata sosumuzu gezdirelim biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebek Ayran Çorbası
Çatlamayan Cheesecake
Kuzu Etinden Kavurma
Pratik Portakallı Kek
Tarhana Cipsi Çorbası
Bavyera Salatası
Hdabla | © 2025 |