Karamelli Etimek Tatlısı

Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 paket etimek
Karamel için;
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Süsleme için;
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Fındık
- Fıstık vs
Bardak ölçüm 200 ml
Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karameli için şekerimizi tencereye alalım, orta ateşte eriyene kadar karıştıralım.
- Eridikten sonra üzerine suyumuzu ekleyelim, kısık ateşte sertleşen şekerimizin erimesini bekleyelim.Daha sonra altını kapatalım .
- Tepsimize etimeklerimizi dizelim, karamelimizi üzerine dökelim.
- Muhallebimizi yapmaya başlayalım ve litre sütümüzün içeriğine toz şekerimizi, nişastamızı ,unumuzu ekleyelim .
- Kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başladığı vakit içerisinde bir paket vanilya ve tereyağımızı ekleyelim altını kapatalım.
- Daha sonra ekmeklerimizin üzerine muhallebimizi dökelim soğumaya bırakalım.
- Soğuyan muhallebimizin üzerine 2 paket krem şantimizi soğuk sütle yoğunlaşana kadar mikserle çırpalım.
- Soğuyan muhallebimizin üzerine krem şantimizi yayalım .
- Üzerine hindistan cevizimizi serpip dilediğimiz üzere süsleyelim deneyecek olanlara afiyet olsun.
Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








