Karamelli Cheesecake Topları

Karamelli Cheesecake Topları Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram labne
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1/2 (yarım) su bardağı çekilmiş fındık
  • 100 gram beyaz çikolata
  • 100 gram sütlü çikolata
  • Hazır yahut mesken imali karamel sosu
  • Deniz/himalaya/kaya tuzu (hiçbiri yoksa sofra tuzu da olur)

Karamelli Cheesecake Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvileri robot yardımıyla çekin.
  2. Labne, pudra şekeri ve vanilini güzelce çırpın.
  3. Bu karışımın içine çekilmiş bisküvileri, fındığı, eritilmiş beyaz çikolatayı ekleyin. Çırpın.
  4. Eğer karışım cıvık olursa, biraz daha bisküvi ekleyebilirsiniz. Ben 2 paket ile yaptığım vakit çok sert olmadı lakin çok yumuşak da olmadı. Hal verebildiğini kıvamdaysa kâfi olacaktır.
  5. Ceviz büyüklüğünde topçuklar yapın. Bir tabağa yahut bir tepsiye yağlı kağıt serip üstüne bu topları yerleştirin. Daha sonra bunları 30 dakikalığına buzluğa koyun.
  6. Buzluktan çıkarmanıza az kaldığı vakit sütlü çikolatayı eritin.
  7. Topları buzluktan çıkarıp, eritilmiş sütlü çikolataya batırıp, tekrar farklı bir yağlı kağıt üzerine koyun.
  8. Üzerine karamel sosunu gezdirin. Elinizde hangi tuz varsa onu serpiştirin.
  9. İsteğe bağlı: karamel sosunu ekledikten sonra 20 dakikalığına buzluğa atabilirsiniz. Bu biçimde batırdığınız sütlü çikolata sertleşir ve yenmesi daha zevkli bir tecrübe sunar. Afiyet olsun 🤎.

Karamelli Cheesecake Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Menemen (Kahvaltılık Kolay Tarif)
Düdüklüde Et Haşlama Yemeği
Yoğurtlu Brokoli Salatası
Mozaik Pasta
Azerbaycan Döşeme Pilavı
Tepsi Kebabı
Hdabla | © 2025 |