Karamelize Soğanlı Kereviz

Karamelize Soğanlı Kereviz Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kereviz
- 2 adet soğan
- 2 adet portakal
- Zeytinyağ
Karamelize Soğanlı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle işe kerevizleri soyup doğramakla başlıyoruz.
- Soyup doğradığımız kerevizleri limonlu suya koyuyoruz kararmaması için.
- Daha sonra soğanları soyup doğruyoruz tavaya zeytinyağı alıp soğanları rengi sarıya dönüp karamelize olana kadar kavuruyoruz.
- Sonra 1 su bardağı su koyup kapağını kapatıyoruz.
- Soğanların yumuşamasını bekliyoruz.
- Yumuşayan soğanların üstüne suda bekleyen kerevizleri koyup suyunu sıktığımız 2 portakal suyunu koyuyoruz.
- Altını kısıp kerevizler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Pişen yemeğin altını açıp çok az daha suyunu çektirip tabanını tutturuyoruz.
- Bu soğanların biraz daha karamelize olmasını sağlıyor.
- Evde asla kereviz pişirtmeyen eşim 2. Tabağı istiyor. Afiyet olsun.
Karamelize Soğanlı Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








