Karamelize Soğanlı Kereviz

Karamelize Soğanlı Kereviz Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk kereviz
- 2 adet büyük uzunluk soğan
- 3 adet kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 1 adet portakalın suyu ve kabuğu
- 1 adet limon suyu
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tutam tutam dereotu
- 1 adet küp şeker
- Tuz
Karamelize Soğanlı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kerevizlerin kabuklarını soyarak yıkayın. 1. 5 cm kalınlığında yuvarlak dilimlere bölerek tencereye dizin. Akabinde piyazlık doğranmış soğan, sarımsak ve kırmızı biberleri kerevizlerin üzerine ekleyin.
- Rendenin ince tarafıyla rendelenmiş portakalın kabuğu, suyu ve limon suyunu ek edin. Zeytinyağı, su, tuz ve küp şekeri ekleyin. Pişirme kağıdını ıslatarak sebzelerin üzerini kapatın.
- Tencereyi ocağın orta gözüne alın. Evvel yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısığa yakın ateşte pişmeye bırakın. Çatal yardımıyla kerevizleri denetim edin. Piştiğine emin olduktan sonra dağılmasına müsaade vermeden kerevizleri servis tabağına alın.
- Sonrasında öteki materyalleri suyunu çekene kadar biraz daha pişirin ve ocağı kapatın. Doğradığınız dereotunu ekleyip karıştırın.
- Bu harcı kaşık yardımıyla kerevizlerin üzerine paylaştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Karamelize Soğanlı Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







