Karamelize Elmalı Kek

Karamelize Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 330 gram un
- 150 gram esmer şeker
- 250 ml süt
- 100 ml kefir
- 50 gram ceviz
- 100 ml sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 pk kabartma tozu
Karamelize elma için:
- 4 tane elma
- 60 gr esmer şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Karamelize Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları soyup küp küp doğrayın.
- Bir tavaya elmaları şeker ve tarçın ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika kavurun.
- Bir kapta un, şeker, vanilya, kabartma tozu ve tarçını koyup karıştırın.
- Oda sıcaklığı süt ve kefiri ekleyin, sıvı yağı ekleyin ve yeterlice karıştırın.
- Kek kalıbına hamurun yarısını ekleyin üzerine karamelize elmaların yarısını ekleyin, üzerine cevizleri ekleyin.
- Tekrar kalan hamuru ve elma ekleyin.
- 190 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
- Vanilya dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Karamelize Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








