Karalahana Diblesi

Karalahana Diblesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bağ karalahana
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 1 tane havuç
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 tane soğan
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber

Karalahana Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yıkanmış karalahanalar ince ince kıyılır.
  2. Kıyılmış olan karalahananın yarısı tencereye yayılarak üzerine pirinç,havuç ve küçük doğranmış soğanlar ek edilir.
  3. Üst kısmına lahanaların öteki yarısı ek edilerek tuz serpilir ve ağzı kapatılarak ocakta pişmeye bırakılır.
  4. Başka bir tavada tereyağı eritilip üzerine acı pul biber ek edilir.
  5. Dible pişmeye yakın hazırlamış olduğumuz tereyağını üzerinde gezdirip karıştırırız.
  6. Ağzı kapatılıp dinlenmeye bırakırız. Sıcak olarak servis ederiz. 🥬afiyet olsun🥬.

Karalahana Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Köftesi
Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tarifi – Hamsi Tava Nasıl Yapılır? (Videolu)
Tart Kalıbında Çilekli Kek (Bir Dilim Asla Yetmez)
Fırında Köfte Patates
Safra Kesesinde Biriken Çamur Ve Taşları Eriten Formül
Antep Usulü Lahmacun (Taş Fırında)
Hdabla | © 2025 |