Karadeniz Yağlısı

Karadeniz Yağlısı Tanımı İçin Malzemeler

( su bardağım 200 ml)

Hamuru için;

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4 su bardağı un

İç harcı için;

  • 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri ( ben mozarella kullandım)
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tereyağ ( her bir pide için)
  • ️️Su ( her bir pidenin ortasına 1 yemek kaşığı su)
  • 1 tüm yumurta

Karadeniz Yağlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık suyu, şekeri ve mayayı güzelce karıştırıp 3 dakika bekleyin.
  2. Sonra tuzu, zeytinyağı ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Üzeri kapalı 1 saat mayalandırın.
  4. Elinizi her bir bezede hafif yağlayın ( hamur yapışmaması için) ve hamurdan 4 beze yapın.
  5. Üzeri kapalı tekrar 15 dk dinlendirin.
  6. Tezgahı ve bezeyi hafif unlayın ve bezeyi elinizle açın. ( yağlı kağıdın üzerindede açabilirsiniz).
  7. İki açtığınız bezeyi yağlı kağıtlı tepsiye alın.
  8. Tam kenarlarına yumurta sürün ve kenarlarını elinizle içe gerçek kapatın.
  9. Pidelerinin ortasına 1 yemek kaşığı şu ekleyip sürün.
  10. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 5 dk pişirin.
  11. Daha sonra fırından aldığınız pidelerin ortasına kaşar peyniri ve tereyağ ekleyip, tekrar 250 derece fırında yaklaşık 7 dk kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Karadeniz Yağlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebe Bisküvili Çikolata Soslu Kupta Muhallebi
Kapalı Hamburger
Salçalı Makarna :)
Yoğurtlu İrmik Tatlısı
Hızlı Balon Ekmek
Patlıcanlı Çöp Şiş Tarifi
Hdabla | © 2024 |