Karabuğdaylı Pankek-2
Karabuğdaylı Pankek-2 Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 adet olgun muz
- 4 yemek kaşığı kefir
- 1 avuç dondurulmuş yabanmersini
- 4 yemek kaşığı karabuğday unu elenmiş
- 1 tatlı kaşığı karnıyarık otu tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karbonat birkaç damla limonla
Karabuğdaylı Pankek-2 Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, muz, kefir, tarçın ve karbonat blenderda çırpılır.
- Geri kalan gereçler eklenip biraz daha çırpılır.
- Pankek hamuru kıvamına gelince kızgın yapışmaz bir tavaya küçük daireler halinde dökülür.
- Göz göz olunca alt üst edilerek iki taraflı pişirilir.
- Üzerine bal, peynir yahut meyve ile servise alınır. Sıhhatle tüketilir.
Karabuğdaylı Pankek-2 Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











