Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo yufka
  • 2 bağ ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 1 kase lor peyniri
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yeteri kadar tuz

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları zeytinyağında kavurup doğranmış ayıklanmış ıspanaklarımızı ekliyoruz biraz kavrulduktan sonra baharatlarını ve tuzu ekleyip altını kapatıyoruz ve lor peynirini ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
  2. Sosu için gerekli gereçleri homojen kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Yufkalarımızı ikiye bölüp sosumuzu gezdiriyoruz ve geniş kısmına harcımızdan ekliyoruz ve sarmaya başlıyoruz gül halini veriyoruz.
  3. En son kalan sosu tüm böreğin üzerine ek edelim. 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.

Deneyeceklere afiyet olsun ☺️🤍

Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hasan Paşa Köfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Protein Ekmek
Muzlu Browni (Sağlıklı)
Pazı Tava
Dışarda Yemeye Son Ev Yapımı Yumuşacık Tavuk Burger Tarifi (Videolu)
Çilekli Magnolia
Zeytinyağlı İçbakla Köftesi
Hdabla | © 2025 |