Karabuğday Pilavı

Karabuğday Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı karabuğday
- 1 adet havuç
- 5 adet mantar
- 1 adet kapya biber
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 su bardağı sıcak su
Karabuğday Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantar ve biberi ince ince doğrayalım.
- Havucu rendeleyelim.
- Zeytinyağını tavaya alalım.
- Sebzeleri kavuralım.
- Karabuğdayıda ekleyip 5 dk daha kavuralım.
- Tereyağını ekleyelim.
- Tereyağı eriyince sıcak suyu ek edip tuz ve baharatlarıda ekleyerek kısık ateşte pişirelim.
Karabuğday Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


