Karabuğday Ekmeği

Karabuğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı karabuğday unu
  • 2.5/3 su bardağı su ( kontrollü)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya

Karabuğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 1 su bardağı suyu uygun bir kaba alalım ve üzerine şekeri ve mayayı koyup karıştıralım, 5/10 dk mayalanmaya bırakalım.
  2. Ayrı bir kaba, buğday unu alalım üzerine tuz ekleyelim ve çukur oluşturalım ortasına.
  3. Mayalanan mayayı unun ortasına yani çukuruna boşaltın ve yavaş yavaş karıştırın .
  4. 2 inci su bardağı suyu ekleyin karıştırın ve en son 3 üncü su bardağını denetimli bi halde ekleyip karıştırın ( un markasını bağlı değişebilir) benim ki toplamda 2. 5 su bardağı kâfi oldu.
  5. Ondan sonra zeytin yağı ekleyin ve karıştırın. Kek hamurundan biraz daha koyu olmalıdır.
  6. Üzerini pak bir bezle örtüp 45 sk mayalanmaya bırakalım.
  7. Bu ortada uygun bir kalıba fırın kağıdı koyun.
  8. 45 dk geçtikten sonra, kalıba boşaltalım ve tekrar 30 dk mayalanmaya bırakalım üzerine kapatarak.
  9. Ondan sonra bir fırça yardımıyla üzerini hafif suluyoruzki üstü çıtır içi yumuşak olsun diye.
  10. Ondan sonra evvelden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30/35 dk pişiriyoruz bir kürdan yardımı ile denetim edin lütfen.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😉 🥰 😘 😍.

Karabuğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Soslu Somon
Soslu Sebzeli Et Yemeği
Köz Patlıcanlı Biberli Börek (Mükemmel Lezzet)
Zeytinyağlı Biber Dolması
Lahana Sarması
Kırpık Börek
Hdabla | © 2025 |