Karabuğday Ekmeği
Karabuğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı karabuğday unu
- 2.5/3 su bardağı su ( kontrollü)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
Karabuğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 su bardağı suyu uygun bir kaba alalım ve üzerine şekeri ve mayayı koyup karıştıralım, 5/10 dk mayalanmaya bırakalım.
- Ayrı bir kaba, buğday unu alalım üzerine tuz ekleyelim ve çukur oluşturalım ortasına.
- Mayalanan mayayı unun ortasına yani çukuruna boşaltın ve yavaş yavaş karıştırın .
- 2 inci su bardağı suyu ekleyin karıştırın ve en son 3 üncü su bardağını denetimli bi halde ekleyip karıştırın ( un markasını bağlı değişebilir) benim ki toplamda 2. 5 su bardağı kâfi oldu.
- Ondan sonra zeytin yağı ekleyin ve karıştırın. Kek hamurundan biraz daha koyu olmalıdır.
- Üzerini pak bir bezle örtüp 45 sk mayalanmaya bırakalım.
- Bu ortada uygun bir kalıba fırın kağıdı koyun.
- 45 dk geçtikten sonra, kalıba boşaltalım ve tekrar 30 dk mayalanmaya bırakalım üzerine kapatarak.
- Ondan sonra bir fırça yardımıyla üzerini hafif suluyoruzki üstü çıtır içi yumuşak olsun diye.
- Ondan sonra evvelden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30/35 dk pişiriyoruz bir kürdan yardımı ile denetim edin lütfen.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😉 🥰 😘 😍.
Karabuğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











