Kara Mercimek Çorbası

Kara Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 kase haşlanmış kara mercimek
- 1 kase buğday bulguru
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Su
- Tuz
Kara Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle nohut kara mercimek ve buğday bulgurunu başka farklı haşlayalım. Daha sonra buğday bulgurunun üzerine nohut ve mercimeği ekleyelim.
- Ayrı bir tava da ince ince doğradığımız soğanları kavuralım salçasını da ekleyelim ve kavuralım.
- Yemeğimizin üzerine ekleyelim tuzunu ve suyunu ayarlayıp, yaklaşık olarak 1 saate kadar ağır bir kıvam alana kadar pişirelim. Afiyet olsun. 😍
Kara Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

