Kapya Biber Yatağında Tavuk Sote

Kapya Biber Yatağında Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram sotelik tavuk
- 6-7 adet kapya biber
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- Yaklaşık 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Su
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Kapya Biber Yatağında Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tavuklara minik minik doğrayıp, tencerede kendi suyunu salıp, çekene kadar soteliyoruz.
- Tavuklar suyunu çekerken diğer bir tencereye soğanı ince ince doğrayıp, sıvı yağ katıp soğanı öldürüyoruz.
- Bu esnada içine tavukları dolduracağımız kapya biberin orta kısımlarını karnını yaracak halde kesip, o kestiğimiz kısımları da ince ince doğrayıp soğanın üstüne atıyoruz.
- Ardından yeşil biberleri de ince ince doğrayıp, atıyoruz biber ve soğanları güzelce öldürüyoruz. Akabinde salçayı katıp, kavuruyoruz.
- Ardından sotelediğimiz suyunu çeken tavukları üstüne yarım bardak su ekleyip, o suyu da çektirirsen daha hoş olur. Akabinde tavukları hazırladığımız soğanlı biberli karışımın üstüne atıyoruz kavurup üstünü örtecek kadar su ve kâfi ölçüde tuzu döküyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
- Bu esnada tavuk sotemiz pişerken karnını kestiğimiz kapya biberleri, sıvı yağla yağlayıp, fırına 170°’ye sürüyoruz kapya biberler biraz suyunu salıp kızarıp yumuşamalı. Çok yumuşamamasına dikkat edelim.
- Biberi fırından çıkardıktan sonra içini tavuk sote haşla dolduruyoruz.
- Ardından üzerine salçalı tuz ve suyu karıştırıp, döküyoruz, 180°’de pişmeye bırakıyoruz.
- Tavuklar ve biber piştiğinde ve tavuklar kızarmaya başladığında kapatabilirsiniz azamî yarım saatte pişmiş olacaktır. Bu mühlet fırınınıza nazaran değişebilir.
- Ben sotelenmiş tavuğun üzerine soğan ve biber atıldığında çok sevmiyorum bu yüzden bu süreçleri farklı tencerelerde yapıyorum lakin siz isterseniz tavuğun üstüne direk soğan ve biberi atıp kavurup, o biçimde de süreci yapabilirsiniz. Deneyecek herkese afiyet olsun.
Kapya Biber Yatağında Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



