Kapya Biber Turşusu

Kapya Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo kapya biber
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 10-12 tane sarımsak
  • Bir tutam maydanoz

Kapya Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kapya biberleri yıkayıp, içindeki tohumları temizleyelim.
  2. Kapya biberleri çok büyük olmayacak halde doğrayalım.
  3. Tencereye sıvı yağ, sirkeyi ve tuzu alalım kaynadıktan sonra kapya biberleri ekleyelim.
  4. İstediğiniz yumuşaklığa gelince en son sarımsaklari ve maydanozu ekleyelim karıştıralım.
  5. Sıcak sıcak şişelere dolduralım. Afiyet olsun.

Kapya Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kurabiye
Glutensiz Susamlı Simit Tarifi (Tuzlu)
Leziz Tahinli Kurabiye
Gavurdağı Salatası
Pink Puding
Belen Tava
Hdabla | © 2025 |