Kapuska

Kapuska Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük lahana
- 5-6 yemek kaşığı zeytin yağı
- 300 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber isterseniz
- İsteğe bağlı tuz
- 1-2 su bardak su
- 1 adet limon
Kapuska Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak lahanayı temizleyip küçük küçük doğrayalım ve yıkayalım.
- Bir tepsiye aktaralım içine biraz tuz ve limon sıkalım ve biraz sıkalım suyunu çıkartalım lahana pişerken kokusunu çıkartmak için bu süreci yapıyoruz, lahanayı bir kenarda bırakalım suyunu çıkarması için.
- Bir tencereye yağı ekliyoruz içerisine kıymayı koyup kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz kıymanın içerisine salça, kırmızı biber ,tuzu ve isterseniz pul biberi ekliyorsunuz lahananın suyunu süzüp onuda ekleyip 5 dk suyunu salmasını bekliyorsunuz ve 1 bardak suyu ekliyorsunuz ,arada karıştırıyorsunuz ,eğer suyunu çekerse 1 bardak daha su ekliyorsunuz.Ben 2 bardak su eklemiş oldum.
- Yaklaşık 40 dkda pişirmiş oldum ve yemeğiniz hazır çok lezzetli bir yemek ancak kokusundan ötürü pek sevilmeyen yemek ben bu prosedür ile bu yemeği yedirebildim deniceklere afiyet olsun ❤️.
Kapuska Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










