Kapuska

Kapuska Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük lahana
  • 5-6 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 300 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber isterseniz
  • İsteğe bağlı tuz
  • 1-2 su bardak su
  • 1 adet limon

Kapuska Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak lahanayı temizleyip küçük küçük doğrayalım ve yıkayalım.
  2. Bir tepsiye aktaralım içine biraz tuz ve limon sıkalım ve biraz sıkalım suyunu çıkartalım lahana pişerken kokusunu çıkartmak için bu süreci yapıyoruz, lahanayı bir kenarda bırakalım suyunu çıkarması için.
  3. Bir tencereye yağı ekliyoruz içerisine kıymayı koyup kavuruyoruz.
  4. Kavurduğumuz kıymanın içerisine salça, kırmızı biber ,tuzu ve isterseniz pul biberi ekliyorsunuz lahananın suyunu süzüp onuda ekleyip 5 dk suyunu salmasını bekliyorsunuz ve 1 bardak suyu ekliyorsunuz ,arada karıştırıyorsunuz ,eğer suyunu çekerse 1 bardak daha su ekliyorsunuz.Ben 2 bardak su eklemiş oldum.
  5. Yaklaşık 40 dkda pişirmiş oldum ve yemeğiniz hazır çok lezzetli bir yemek ancak kokusundan ötürü pek sevilmeyen yemek ben bu prosedür ile bu yemeği yedirebildim deniceklere afiyet olsun ❤️.

Kapuska Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avakado Kreması
Şeftalili Kek
Doyurucu Diyet Salata
Ispanaklı Labneli Poğaça
Sebzeli Mantar Dolması
Kabak Çığırtma
Hdabla | © 2025 |