Kaptandan Kavurmalı/Zeytinyağlı Kahvaltılık Çılbır
Kaptandan Kavurmalı/Zeytinyağlı Kahvaltılık Çılbır Tanımı İçin Malzemeler
- 1,2 yumurta
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Yeterli ölçüde baharat ( zahter, osmanlı baharatı yahut kekik vb.)
- 2 çorba kaşığı kefir yahut yoğurt
- 1 çorba kaşığı zeytin yağı yahut kuyruk yağı
- 2 kesim kavurma
Kaptandan Kavurmalı/Zeytinyağlı Kahvaltılık Çılbır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tek kişilik olarak hazırlamak için derince küçük bir kapta suyu kaynatılır.
- Kaynayan suya yumurta patlatılmadan kırılır. Dolaptan daha evvel çıkan oda sıcaklığında yumurta da olabilir.
- Yaklaşık 3-4 dakika kaynaması kayısı kıvamı için kâfi olacaktır. Daha fazla sert sevenler biraz daha kaynatabilir.
- Çorba kasesi yahut olağan düz tabağa alınan yumurtanın üzerine istenenler eklenebilir.
- Önce tuz, 2 çorba kaşığı kefir yahut hafif çırpılmış yoğurt yahut 1 kaşık olağan yoğurt, üzerine sızma zeytinyağı yahut eritilmiş kuzu kuyruk yağı ve kavurma en üstüne de baharat olarak karabiber, zahter, osmanlı baharatı, toz kırmızı biber, kekik vb.
- Soğutulmadan kahvaltıda yapabilecek enfes harika sağlıklı çok kolay hazırlanabilecek bir yumurta menüsü. Afiyet olsun.
Kaptandan Kavurmalı/Zeytinyağlı Kahvaltılık Çılbır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










