Kaptandan Fırında Tereyağlı Lokum Somon
Kaptandan Fırında Tereyağlı Lokum Somon Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg yerli/ithal somon
- 4 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- 6 diş sarımsak
- 10 sap maydanoz
- 10 top karabiber
- 2 defne yaprağı
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kaptandan Fırında Tereyağlı Lokum Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tepsisine altına yağlı kağıt yerleştirelim.
- En alttan itibaren sırasıyla sarımsak, maydanoz, defne yaprağı, top karabiber, soğan, patates ve balık dilimlerini yerleştirelim. Bu sırada balıkları koymadan tuzlukla alt üst tuzlayalım ve hafif karabiberleyelim.
- Patates ve soğan dilimleri çok ince olursa daha kolay pişiyor ve lezzetli oluyor.
- Balığın üzerine soğan, maydanoz, sarımsak, patates dilimlerini yerleştirelim.
- 1 çay bardağı suda salçaları eritelim ve en üste yavaşça gezdirelim. Limonu çok ince dilimleyip en üste ekleyelim.
- En üste tekrar hafif tuz ve karabiber ekleyelim ve çok hafif zeytinyağı gezdirelim.
- 210 derece fırında 55-60 dakika turbo ayarda pişirelim. Patatesle4 biraz su çekebilir, su eklenebilir. Patates ve soğanlar karamelize olunca pişmiş demektir.
- Servis etmeden evvel sıcak iken her porsiyonun üzerine 1 er çay kaşığı tereyağı ekleyip erimesini müteakip servis edelim.
Çok güzel, afiyet olsun.
Kaptandan Fırında Tereyağlı Lokum Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










