Kaptandan Enfes Mücver Tarifi
Kaptandan Enfes Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk kabak
- 1 orta uzunluk havuç
- 20 sap maydanoz
- 10 sap dereotu
- 4 yumurta
- 3 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı süt
- 3 sap taze soğan
- 1 küçük kuru soğan
- 1 orta diş sarımsak
- 2 çay kaşığı karbonat
- Yarım çağ kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı pul biber
- 1 er çorba kaşığı zeytin ve çiçek yağı
Kaptandan Enfes Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, baharatlar, karbonat, süt ve un bir kapta çırpılır.
- Kabak ve havuç yıkanıp, soyulur ve rende ile büyük ebatta rendelenir. Maydanoz, dereotu ve soğanlar ve sarımsak çok ince doğranır. Kabak ve havuç, suyu süzülmesi için süzgeçte bekletilebilir.
- Malzemeler, sıvı karışıma eklenir.
- Püf noktası olarak; karbonat, sarımsak ve süt mücvere çok enfes bir aroma katmaktadır.
- Daha orta uzunluk tavada her tava için 1 er çorba kaşığı zeytin ve çiçek yağı karışımı kızdırılarak 1 er çorba kaşığı karışım kızartılır. Kızartmanın ince çok kalın olmaması tavsiye edilir.
- Altı üstü 2 şer çeşit kızartıldıktan sonra peçeteye yağı çekmesi için alınır daha sonra birebir ölçü de sıvı yağ öteki küme kızartması için eklenir.
Kaptandan Enfes Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












