Kaptandan Enfes Mücver Tarifi

Kaptandan Enfes Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk kabak
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 20 sap maydanoz
  • 10 sap dereotu
  • 4 yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı süt
  • 3 sap taze soğan
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 orta diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • Yarım çağ kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı pul biber
  • 1 er çorba kaşığı zeytin ve çiçek yağı

Kaptandan Enfes Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, baharatlar, karbonat, süt ve un bir kapta çırpılır.
  2. Kabak ve havuç yıkanıp, soyulur ve rende ile büyük ebatta rendelenir. Maydanoz, dereotu ve soğanlar ve sarımsak çok ince doğranır. Kabak ve havuç, suyu süzülmesi için süzgeçte bekletilebilir.
  3. Malzemeler, sıvı karışıma eklenir.
  4. Püf noktası olarak; karbonat, sarımsak ve süt mücvere çok enfes bir aroma katmaktadır.
  5. Daha orta uzunluk tavada her tava için 1 er çorba kaşığı zeytin ve çiçek yağı karışımı kızdırılarak 1 er çorba kaşığı karışım kızartılır. Kızartmanın ince çok kalın olmaması tavsiye edilir.
  6. Altı üstü 2 şer çeşit kızartıldıktan sonra peçeteye yağı çekmesi için alınır daha sonra birebir ölçü de sıvı yağ öteki küme kızartması için eklenir.

Kaptandan Enfes Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sütlaç
Tofiffe Kurabiye
Şipşak Pudingli Dondurmalı Rulo Pasta
Çilek Kremalı Çikolatalı Pasta (Videolu)
Yulaflı Tost
Kestaneli Supangle
Hdabla | © 2025 |