Kaptandan Enfes Mantar Közleme

Kaptandan Enfes Mantar Közleme Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kültür mantarı
  • Tuz
  • Tereyağı

Kaptandan Enfes Mantar Közleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yaklaşık yarım kilo pak büyükçe kültür mantarının her birisini zıt çevirip mantar sapının etrafındaki fazla kısımlar alınarak temizlenir.
  2. Sapının etrafı çukur kalacak halde açılır.Bu kısma hafif az tuz ekilir.
  3. Her bir mantarın sapının etrafındaki çukur kısma yarım çay kaşığı tereyağı eklenir.
  4. Kestane pişirme için kullanılan pişirme tavasında ocakta kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika en kısık ateşte pişirilir.
  5. Bu sırada mantarlar su salarak kendi kendine yavaşça yavaş pişeceklerdir.
  6. Altları hafif kızarmaya, kararmaya ve mantarlar hafif suyunu çekip kurumaya başlayınca piştiklerini farz edebiliriz.
  7. Bu sırada çok şahane mantar közleme kokusu mutfakta etrafı kaplayacaktır. Aspiratör çalıştırmakta yarar olabilir.
  8. Çok fazla soğutmadan servis edilip yenebilir.
  9. Evde çok kolay şipşak közleme mantar lezzeti. Nitekim çok enfes. Afiyet olsun.

Kaptandan Enfes Mantar Közleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tartolet
Hamburger
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Geyik Kurabiye
Çilekli Yaban Mersinli Cheesecake
Crumbl Cookies
Hdabla | © 2025 |