Kaptandan Bacınalı Enfes Etli Bamya
Kaptandan Bacınalı Enfes Etli Bamya Tanımı İçin Malzemeler
- 650 gram bamya
- 1 orta uzunluk soğan
- 2.5 adet limon
- 2 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- 200 gram tavuk eti
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 domates rendesi
- Çeyrek paket tavuk bulyon
- 3 çorba kaşığı un
Bacınası için;
- 8 çorba kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 6-7 kaşık zeytin yağı
- 1 et suyu bulyon
- 1,5-2 bardak su
Kaptandan Bacınalı Enfes Etli Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bamyaları yıkayıp zirvelerinden üçgen piramit biçiminde keserek ayıklayalım.
- Bamyanın canlı olmasının püf noktası ise limonda bekletme. Bunun için 2. 5 limonu üzerine sıkıp hafif karıştırıp 1 saat başka bir kapta bekletelim.
- Pişirme tenceresinde küçük formda doğradığımız etleri 5 dk zeytinyağında kavuralım.
- Daha sonra soğanı küp küp doğrayıp hafif kavuralım salça ve domatesi ekleyip hafif kavuralım.
- Daha sonra beklettiğimiz bamyaları suyu ile bir arada tencereye nazikçe ekleyelim.
- Üzerini geçesiye kadar sıcak su ekleyelim. Tuzunu ekleyelim. Kapağını kapatıp yaklaşık 30 dakika denetimli pişirelim.
- Bacına, tıpkı hünkar beğendinin altına hazırlanan bir cins beşamal sosudur.
- Bunun için bacına gereçlerinden zeytin ve tereyağı bir kaba alınıp kızdırılır ve un eklenir hafif pembelesesiye kadar acik renk olacak halde kavrulur, hafif kokusu değişince sıcak olarak su ve etsuyu bulyon ek edilir.
- Karıştırılarak pişirmeye devam eşlilik.
- 6 kaşık yemek suyundan ek edilir. Göz göz mümkünce kadar pişirilir.
- Rengi hafif pembe ve unun kokusu kaybolmasına kadar.
- Bacinayı yemek piştikten ve dinlendikten sonra yemek yemeden çabucak evvel hazırlamak lazım yemekte bunun ılık olması gerek.
- Servis tabağımıza bir ölçü bacınadan altlık yapıp üzerine bamyamızı yağı ve etiyle süsleyerek koyalım.
- Bamyamız hakikaten görünüş olarak dipdiri fakat birebir vakitte tam kıvamında pişmiş olarak bacının üzerinde yemeğe hazır durumdadır.
- Bamyayı sevenler bir kez bu formda bu yemeği tadan ve yiyen bir kişi bundan sonra bu lezzeten kolay kolay vazgeçemeyecektir. Afiyet olsun.
Kaptandan Bacınalı Enfes Etli Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









