Kaplamalı Çıtır Yelpaze Patlıcan
Kaplamalı Çıtır Yelpaze Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk patlıcan
- 1.5 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kajun
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
Bulamak için;
- Mısır unu yahut galeta unu
Dip sos tanımı;
- Yoğurt
- Mayonez
- Kuru nane
- Cheddar sos (hazır paket)
Kaplamalı Çıtır Yelpaze Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanların kabuklarını soyalım kök kısmına yakın yelpaze formunda yani kalın patates dilimler üzere keselim, dilerseniz başka başkada kesebilirsiniz.
- Un, nişasta, baharat ve su karışımına batıralım, akabinde mısır ununa bulayalım.
- Tavamızda ısınan kızgın yağa atalım, önlü artlı kızartalım yoğurtlu sosumuzuda hazırlayalım ve afiyet olsun.
Kaplamalı Çıtır Yelpaze Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















