Kapalı Hamburger

Kapalı Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Köfte için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı kaynar su
  • Karabiber
  • Kimyon (isteğe bağlı)
  • Pul biber
  • Tuz (1 tatlı kaşığı)

Ayriyeten;

  • Karamelize soğan
  • Hamburger sosu
  • Cheddar yahut kaşar peyniri

Kapalı Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için tüm gereçler güzelce yoğurulur her hamburgere 2 köfte olacak halde bezelere ayrılır, ince hal verilir tavada kızartılır.
  2. Hamur için süt, şeker ve maya el çırpıcısıyla çırpılır, un ve tereyağı hariç öbür gereçler eklenir tekrar çırpılır.
  3. Kontrollü halde un eklenir hafif ele yapışan bir hamur elde edince tereyağı eklenip tekrar yoğurulur.
  4. Hamurdan kesim alınıp açılır, cheddar yahut kaşar eklenir, üzerine köfte, üzerine karamelize soğan, tekrar köfte ve üzerine hamburger sosu ve kaşar eklenir hamur kapatılır. Fazlası kesilir tepsiye konur. T
  5. üm hamburgerleri yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür susam serpilir.
  6. 200 derece fansız fırında üzeri kızarana kadar pişirilir afiyetle😍😋.

Kapalı Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Basit Kapalı Kare Pizza
Kahvaltılık Domatesli Yumurta
Sosisli Muffin
Pastane Usulu Ekler
Evde Cevizli Baklava
Kendini Kuruvasan Sanan Börek
Hdabla | © 2025 |